Caută
Close this search box.

Ateneul Sf.Pantelimon începe seria catehezelor de joi

Odată cu începutul anului nou bisericesc, Ateneul Sf.Pantelimon inaugurează prima serie a catehezelor.

Odată cu începutul anului nou bisericesc inaugurăm seria I a catehezelor Ateneului Sf. Pantelimon cu o temă extrem de actuală și interesantă pentru vremurile pe care le traversăm, și anume: unitatea creștină. În acest sens, dat fiind faptul că pe 1 septembrie prăznuim începutul anului nou bisericesc, am ales să-l prezentăm pe Sfântul Cuvios Dionisie cel Smerit (Exiguul), care s-a străduit prin acțiunile sale să readucă unitatea între Occident și Orient”, a declarat preotul Bogdan Teleanu, moderatorul acestor seri.

Cateheza va fi susținută de către dr. Silviu – Constantin Nedelcu, bibliotecar la Biblioteca Academiei Române, iar moderator va fi Pr. Paroh dr. Bogdan Aurel Teleanu, joi, 2 septembrie 2021, la ora 18:00, la Biserica Sf. Pantelimon din București.

Trepidațiile stresant-traumatizante ale vieții moderne provocate de forțe care împing spre mizerie nu doar materiala și morală, ci și spirituala fac necesară creșterea competențelor intelectuale și emoționale religioase dobândite în Biserica.

Sf. Dionisie Exiguul – despre care Casiodor afirmă că „nu dispreţuia a participa la întâlnirea oamenilor de lume” – poate constitui un model prin exemplul oferit de ”a fi în mijlocul plăcerilor omeneşti şi a păstra totuşi măsura cumpătului”.

Din păcate este foarte posibil ca o astfel de atitudine i-a făcut pe „unii răutăcioşi să încerce să umbrească în mod calomnios numele lui glorios (al Sf. Dionisie Exiguul), pentru ca să-şi poată scuza erorile proprii”, după cum se exprimă Casiodor!?

În contextul în care- pe fondul accentuării individualismului, precetea „răutății veacului acestuia” cum s-ar exprima Casiodor – asistam la o descreștere cantitativă și calitativă a convingerilor religioase, catehezele Ateneului Sfântului Pantelimon reprezintă o pledoarie pentru consolidarea sufletească a celor care doresc să aprofundeze mesajul evaghelic. După hramul istoric al bisericii Sfântul Pantelimon de anul acesta, catehezele Ateneului Sfântului Pantelimon constituie o semnificativă provocare”, argumentează Bogdan Teleanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri