Caută
Close this search box.

Cîţu: Nu poți să șantajezi dezvoltarea românilor

florin cîţu

Florin Cîțu a vorbit miercuri seara, la Digi24, despre actuala criză politică. Premierul a spus că USR PLUS „a legat abuziv desființarea SIIJ de programul Anghel Saligny”. „Nu poți să șantajezi dezvoltarea românilor” a spus Cîțu

Premierul a făcut și un apel la responsabilitate și a dat exemplul PNRR, program care ar urma să fie semnat la finalul lunii septembrie.

„Ce facem cu PNRR pe care îl vom semna la sfârșitul acestei luni? Cine va semna PNRR din partea României? Chiar așa iresponsabili suntem, ne facem de râs a doua oară, după episodul PSD cu premierul Japoniei? Când vine Ursula, cu cine va semna PNRR-ul? Vine iarna, avem o problemă cu facturile, suntem în pandemie, vine PNRR, este planul PSD”, a mai precizat premierul.

Florin Cîțu: Anghel Saligny e un proiect ale cărui componente sunt în programul de guvernare, cine spune altfel minte. E vorba despre rețelele de apă, canalizarea și drumurile județene. A fost în dezbatere publică o lună. Niciodată nimeni a spus nimic despre acest program, nimeni nu s-a opus dintre colegii de coaliție. Au apărut discuțiile când se apropia data congresului la USR PLUS și au legat abuziv desființarea SIIJ de programul Anghel Saligny.

Mi-au spus cu două săptămâni înainte că nu au o problemă cu Anghel Saligny, dar să trecem mai întâi desființarea SIIJ – care este în Parlament. Nu aveau nimic împotriva programului, voiau doar să obțină un avantaj de imagine. Nu poți să șantajezi dezvoltarea românilor. Nu poți bloca procedura de avizare, e un abuz al ministrului Stelian Ion. Și nici activitatea guvernului.

Am înțeles că se dorea să avem două guverne, sau trei guverne. De fapt, două guverne. Se părea că e un guvern USR, și celălalt guvern. Nu există așa ceva.

În guvern nu suntem o federație de miniștri și fiecare face ce vrea.

Am fost de acord cu amendamentele lor. O parte dintre amendamentele lor sunt acolo. O parte dintre ele nu sunt, dar asta se întâmplă cu toate. Să știți că și eu am avut amendamente. A fost unul pe care l-am avut, și până la urmă din negocieri cu colegii nu a fost inclus acolo. Voiam ca proiectele să fie aprobate prin hotărâre de guvern. Am avut discuții, am înțeles că s-ar putea să fie o problemă mai târziu, a rămas prin ordin de ministru. Dar ăsta nu e un capăt de țară.

Asta înseamnă negociere, dar nu șantaj”, a declarat Florin Cîţu miercuri seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri