Mijlocaşul Alexandru Ioniţă II a revenit la clubul care l-a crescut, acesta semnând un contract pe trei ani, cu Rapid Bucureşti.

Alex a debutat la Rapid pe 21.05.2011, într-un meci cu FC Braşov, din Giuleşti, câştigat cu 1-0, şi a jucat pentru clubul de sub Podul Grant până în anul 2013.

„Am jucat de la 6 ani la Rapid, pentru Rapid m-am apucat de fotbal, tatăl meu e rapidist şi mi-am dorit foarte mult să joc pentru Rapid. A fost o perioadă foarte frumoasă, asta mi-am dorit şi totul a venit de la sine.

Sper să facem o figură foarte bună şi de la anul să ne propunem obiective măreţe. Suporterii să aibă încredere în echipă, să ne susţină la fiecare meci, ca şi până acum”, a spus Ioniţă, pentru fcrapid.ro.

În vârstă de 26 de ani, Alex a jucat ultima dată pentru Rapid, la finalul anului 2013, acesta transferându-se atunci la Astra Giurgiu, formaţie la care a obţinut titlul de campion, în 2016. Ulterior, cel poreclit Bulgaru, a fost achiziţionat de CFR Cluj, cu care a câştigat alte două trofee de campion al României.

În vârf de afirmare, a fost ofertat de Gigi Becali, dar a refuzat, spunând că e rapidist şi nu poate niciodată să joace la Steaua, cum se numea încă atunci echipa.

Clujenii l-au împrumutat la CSU Craiova şi Astra Giurgiu, în sezonul 2019/2020, iar în ultima stagiune a evoluat în două partide, pentru giurgiuveni.

Ioniţă II a evoluat un meci pentru echipa naţională mare a României, în 2017, într-un joc amical împotriva Kazahstanului (3-1)., informează site-ul oficial al giuleştenilor.

Un alt jucător cu acelaşi nume, Alexandru Ioniţă I, lansat tot la Rapid şi plecat în Bundesliga, unde nu s-a impus, a revenit la Rapid, anul trecut, iar la sfârşitul sezonului i s-a desfăcut contractul. Anterior, fusese sub contract cu UTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here