Un asistent – supranumit „Music Man” – era însărcinat să pună muzică liniştitoare pentru Donald Trump, atunci când acesta se înfuria, dezvăluie într-o carte plină de subiecte de scandal o fostă purtătoare de cuvânt a miliardarului, Stephanie Grisham, relatează AFP.

Stephanie Grisham, celebră prin faptul că nu a susţinut nici măcar o conferinţă de presă pe când era purtătoarea de cuvânt a lui Trump, scrie în cartea „I’ll Take Your Questions Now” că şeful ei se lansa în diatribe îngrozitoare.

Fostul preşedinte şi soţia sa, Melania, condamnă în gura mare această carte, din care ziarele The New York Times (NYT) şi The Washington Post (WP) au publicat marţi fragmente, citate de News.ro.

Actuala purtătoare de cuvânt a lui Trump, Liz Harrington, a catalogat-o pe Grisham drept o ”fostă angajată nemulţumită” şi a apreciat că lucrarea este ”plină de minciuni”.

Una dintre ţintele frecvente ale furiei lui Trump, potrivit NYT, era avocatul-şef al Casei Albe, Pat Cipollone, din cauză că l-a avertizat pe şeful statului că lucrurile pe care încerca să le facă erau ”neetice sau ilegale. Aşa că (Trump) ţipa la el”.

Pentru a-l calma pe Trump, un angajat al Casei Albe, cunoscut drept „Music Man”, îi punea piese de pe Broadway, spre exemplu din spectacolul de mare succes „Cats”, dezvăluie Grisham în carte.

Potrivit lui Grisham, Casa Albă a lui Trump se învârtea în jurul egoului nemăsurat al locatarului acesteia, inclusiv atunci când acest lucru însemna minţirea opiniei publice sau aruncarea pe piaţă a unor zvonuri nocive.

Un exemplu în acest sens este misterioasa vizită a luiTrump la Spitalul prezidenţial Walter Reed Medical Center în 2019. Refuzul Casei Albe de a explica natura vizitei a condus la speculaţii potrivit cărora ascundea grave probleme de sănătate.

Grisham scrie că vizita a avut loc în vederea unei colonoscopii. Însă Trump a refuzat să fie sedat, ceea ce ar fi însemnat să predea puterea, o scurtă perioadă de timp, vicepreşedintelui Mike Pence. El considera că acest lucru ar fi fost o dovadă de slăbiciune, dezvăluie Grisham, potrivit NYT.

”Ştiam că mai devreme sau mai târziu preşedintele avea să vrea să spun publicului ceva ce nu era adevărat sau care avea să mă facă să par o nebună””, scrie ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here