Caută
Close this search box.

Arafat neagă că s-ar fi discutat carantinarea Capitalei

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, în acest moment, nu s-a luat în calcul carantinarea Capitalei şi că acest lucru se urmăreşte a fi evitat, întrucât ar avea un „impact major”, exprimându-şi, totodată, speranţa că oamenii vor respecta regulile deja impuse pentru ca situaţia să poată fi ţinută sub control.

El a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă autorităţile iau în calcul să dispună măsura carantinei în cazul Bucureştiului, având în vedere că rata de incidenţă se apropie de 10 la mia de locuitori.

„Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină. Şi aţi văzut, se iau măsuri, sunt măsurile de 3 la mie, de 6 la mie, de 7,5 la mie, dar se evită totuşi carantinarea unei capitale, care ar avea un impact major. La acest moment acest lucru nu s-a discutat”, a precizat Raed Arafat.

Fiind întrebat care ar fi pragul de la care s-ar putea ajunge la măsura carantinei în Bucureşti, el a spus:

„Nu dau praguri, pentru că ştiţi că e un calcul mai complex care se face cu INSP-ul, aşa că rămâne să vedem care vor fi datele şi monitorizarea, dar se evită carantinarea Capitalei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri