Caută
Close this search box.

Botoşani: Preşedintele Asociaţiei ”Salvează o inimă”, Vlad Plăcintă, primul cetăţean de onoare al comunei Frumuşica

Preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă”, Vlad Plăcintă, a devenit primul cetăţean de onoare al comunei Frumuşica din judeţul Botoşani, după ce în urmă cu o lună a primit şi distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Plăcintă, care este originar din comuna Frumuşica, este cunoscut pentru sutele de acţiuni de caritate pe care le-a iniţiat şi derulat, el contribuind decisiv la salvarea a sute de copii grav bolnavi din întreaga ţară, dar şi din Republica Moldova.

„Mă bucură faptul că oamenii din comunitate recunosc munca pe care o depunem şi apreciază ceea ce facem. Asta ne responsabilizează şi ne obligă să ne facem treaba la fel de bine în continuare. Acest titlu este la fel de important ca titlul oferit de municipiul Botoşani. De fapt, jumătate din viaţă o am la Frumuşica şi jumătate în Botoşani”, a declarat, pentru AGERPRES, Vlad Plăcintă.

Asociaţia „Salvează o inimă” a fost constituită în decembrie 2012, având ca principal obiectiv derularea de campanii de salvare a copiilor, în special a celor cu malformaţii grave. Până în prezent, asociaţia a colectat fonduri de peste 13 milioane de euro cu care a susţinut intervenţii chirurgicale la clinici din ţară şi străinătate pentru peste 500 de copii cu afecţiuni foarte grave.

Asociaţia condusă de Vlad Plăcintă a donat, în această săptămână, şi 55 de concentratoare de oxigen pentru bolnavii de COVID-19 din judeţul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri