Caută
Close this search box.

Nicolae Ciucă, după discuţiile cu Cioloş: USR nu susţine un guvern minoritar

nicolae Ciucă

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, după discuţiile cu reprezentanţii USR, că aceştia i-au transmis că nu vor susţine un guvern minoritar PNL, astfel că în acest moment analizează toate soluţiile pentru a avea un guvern şi dacă nu sunt şanse va proceda ca atare.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că, dacă premierul desemnat va cere flexibilizarea mandatului şi o posibilă revenire a USR în coaliţie, acesta poate veni în BPN şi se poate discuta, dar a atras atenţia că nu va fi de acord cu o măsură care să afecteze imaginea PNL.

Cîţu a completat: „Haideţi să vedem această propunere, să vedem cum va arăta ea. Că poate să fie o propunere cu preşedintele PNL premier desemnat”, dând de înţeles că se poate schimba propunerea de premier desemnat, dacă Nicolae Ciucă nu reuşeşte să strângă o majoritate în Parlament.

Premierul desemnat a anunţat după discuţia cu Dacian Cioloş că USR nu susţine un guvern minoritar.

”Toţi liderii politici trebuie să înţeleagă că este o situaţie de criză şi avem nevoie de un nou Guvern. Încă am speranţe că se poate învesti un Guvern în acest mandat. Atunci când voi considera că aceste şanse nu mai sunt, voi proceda ca atare. Voi face tot ceea ce este omeneşte posibil să avem Guvern”, a spus Ciucă.

Premierul desemnat a precizat că în acest moment analizează toate soluţiile pentru a avea un Guvern.

”Atunci când am primit mandat de la domnul preşedinte am spus că voi face apel la toate forţele politice resaponsabile”, a comentat el.

Ciucă a precizat că nu va merge să discute astăzi cu cei de la PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri