Caută
Close this search box.

Parcul Sticlăriei din Bucureşti se redeschide după 30 de ani

Parcul Sticlăriei din Sectorul 2 se redeschide la finalul acestei săptămâni, după ce, timp de aproape 30 de ani, a stat în paragină şi a devenit o groapă de gunoi.

Primăria Sectorului 2 a curăţat mizeria şi a amenajat minimal zona care a atras multe specii de păsări şi animale, fiind acum o „a doua deltă” a Capitalei, după Parcul Natural Văcăreşti.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a spus că intervenţiile s-au făcut în aşa fel încât habitatele acestora să fie deranjate.

„Lucrările au început după discuţii lungi, cu multe ONG-uri, şi am decis o intervenţie minimalistă. Am zis că nu vrem să betonăm, că nu vrem să punem pavele, că nu vrem să punem loc de joacă.

Am spus că vrem să fie un parc altfel decât s-a făcut până acum în Bucureşti pentru că avem nevoie de diversitate şi aici e un ecosistem extraordinar, avem tot felul de păsări, gâze, care nu există în alte locuri din Bucureşti.

Am vrut să le păstrăm şi atunci intervenţia a fost una minimalistă, am vrut să păstrăm cât se poate de natural acest loc, în aşa fel încât oamenii să vadă natura în oraş.

Ne-am inspirat puţin şi din Delta Văcăreşti şi nu am vrut să betonăm malurile lacului sau aleile”, a explicat primarul Radu Mihaiu pentru HotNews.ro.

Lucrările parcului au început în vară, iar acesta va fi deschis vineri, 22 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri