Caută
Close this search box.

Prognoze sumbre ale specialiștilor pentru România: Peste 185.000 de noi bolnavi de COVID săptămânal

coronavirus

Cifrele pandemiei în România sperie Europa: avem cele mai multe decese, cei mai mulţi bolanvi de covid, 13-15 mii zilnic, şi spitale în zona critică din cauza numărului de pacienţi. Prognoza experților este una dramatică.

Nu am atins încă vârful valului patru în ţara noastă, deci numărul bolnavilor de covid este în creştere. Şi aceeaşi specialiști critică România pentru campania de vaccinare care nu are succes, asta şi din cauza proastei comunicări a autorităţilor cu populaţia.

Numărul de infectări covid și decese va crește în continuare în ritm accelerat: sunt previziuni sumbre făcute de experții Centrului european pentru prevenirea și combaterea bolilor, organizație cu un rol extrem de important în lupta cu virusul SARS Cov-2.

Prognozele Centrului sunt înspăimântătoare în cazul României. În săptămâna 18-24 octombrie s-ar putea aduna peste 185.000 de noi bolnavi de covid 19. Și estimările în cazul deceselor este șocant: o medie de aproape patru mii, transmite TVR.

Sunt prea puțini români vaccinați, iar acest lucru este rezultatul campaniei de comunicare a autorităților cu populația.

Expertul John Kinsman spune că vocile medicilor trebuie să fie auzite de cât mai mulți dintre cei ce nu cred în rostul imunizării. A sosit vremea mesajelor cât mai dure despre consecințele infectării cu noul coronavirus.

Citește și: Universitatea Politehnică Bucureşti, în online pentru următoarele săptămâni

Oamenii au încredere, în problemele legate de sănătate, în cei cu care stau faţă în faţă atunci când merg la policlinici – moaşe, asistenţi, medici. Ceea ce trebuie să facem este să ajutăm aceşti specialişti să discute cu populaţia, să explice riscurile îmbolnăvirilor şi să le explice beneficiile vaccinării’‘, spune Kinsman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri