Caută
Close this search box.

Regizorul Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon ar fi fost puși sub acuzare, de DIICOT

corneliu porumboiu

Regizorul Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon au fost aduși luni la DIICOT și puși sub acuzare pentru evaziune fiscală și spălare de bani, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Dosarul penal privește circa o sută de persoane și firme, printre care și casele de film Pro Cinema și Castel Film.

DIICOT a confirmat informaţiile privind dosarul din lumea filmului, dar fără să dea nume. Procurorul de caz este George Militaru, potrivit surselor G4Media.ro. În cazul Adei Solomon ar fi vorba de două facturi considerate false, una de 2000 de lei şi alta de 200 de lei. Contactată de G4media.ro, Ada Solomon a refuzat să comenteze acuzaţiile DIICOT.

COMUNICAT DIICOT:

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală efectuează cercetări față de un număr de 100 de persoane fizice și juridice într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2013-2015, mai multe societăți comerciale au înregistrat în contabilitate și au declarat fiscal mai multe achiziții de servicii și bunuri de la societăți comerciale ce aveau comportament specific societăților fantomă (nu funcționau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificați administratorii acestora, aceleași persoane aveau diferite calități în cadrul societăților, nu au depus sau au depus doar în parte declarațiile fiscale, aveau asociați persoane cetățeni străini ce nu au putut fi identificați pe teritoriul României, etc).

O parte din membrii grupului infracțional figurau ca asociați sau administratori în cadrul mai multor societăți comerciale, dintre cele implicate în activitatea infracțională. De asemenea, facturile emise și supuse controlului de către organele fiscale aveau același tipar, le lipseau mențiunile obligatorii legate de mijloace de transport sau delegat și vizau servicii care nu ar fi putut fi prestate în realitate de către societățile prestatoare

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 9.970.344 lei.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DCCO. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție„, este comunicatul DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri