Turcia a anunţat joi că a arestat şi urmează să expulzeze şapte sirieni pe care-i acuză că-i ironizează pe turci într-o înregistrare video, postată pe reţele de socializare, în care se filmează în timp ce mănâncă banane, relatează AFP.

Înregistrarea video este considerată drept ”provocatoare”, iar sirienii acuzaţi de faptul că ”râd de turci” urmează să fie trimişi în ţara lor, în pofida războiului, a avertizat Drecţia Migraţiei, un organism din subordinea Ministerului turc de Interne.

Totul a început cu o înregistrare video, difuzată la 25 octombrie pe reţele de socializare, în care este surprinsă o altercaţie între o tânără siriană şi cetăţeni turci, într-un cartier din Istanbul.

În înregistrare apare un tânăr care îi spune sirienei ”trăieşti mai bine ca noi. Eu nu-mi pot oferi banane, iar voi cumpăraţi kilograme la supermarket!”.

”Exact!”, spune o femeie, care încearcă să o facă pe siriană să tacă şi le reproşează migranţilor faptul că se duc zilnic la ”coafor”.

Tânăra refugiată siriană încearcă să spună că migranţii, ca ea, cumpără ceea ce pot cu banii lor. Însă, în zadar.

”Du-te-n Siria! Du-te să te baţi acolo. Noi nu fugim din ţara noastră şi ar trebui ca nici voi (să nu fugiţi)!”, strigă femeia.

Imediat după difuzarea acestei înregistrări video, refugiaţi sirieni din Turcia s-au filmat, în semn de protest, mâncând banane, cu înregistrarea video a altercaţiei ca fond sonor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here