Caută
Close this search box.

Cristian Diaconescu, despre subiectul unei fuziuni cu PNL: Dispariţia PMP este exclusă

cristian diaconescu

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, susţine că negocierile cu PNL vizează o cooperare pe proiecte locale şi naţionale, subliniind că este „exclusă” dispariţia PMP.

„Am decis, astăzi (sâmbătă, n.r.), împreună cu colegii mei din Partidul Mişcarea Populară, să cooperăm privind proiecte naţionale sau locale cu PNL. Prin acest demers, Partidul Mişcarea Populară înţelege necesitatea ca aşteptările electoratului de dreapta să se materializeze prin coordonarea, între cele două formaţiuni politice, în domenii în care expertiza fiecăruia dintre cele două partide poate fi complementară. Sub preşedinţia mea, Partidul Mişcarea Populară va continua să rămână una dintre cele mai importante forţe politice, de dreapta, de pe eşichierul politic românesc. Deci dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă”, transmite Cristian Diaconescu într-un mesaj pe Facebook.

Consiliul Naţional al PMP a decis, sâmbătă, continuarea discuţiilor cu PNL privind un proiect politic comun şi a desemnat o echipă de negociere în acest sens.

Biroul Executiv (BEx) al PNL a hotărât, vineri, demararea discuţiilor cu PMP în vederea fuziunii prin absorbţie, potrivit unor surse liberale. De asemenea, liberalii au stabilit o echipă de negociere pentru aceste discuţii. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, că există „doar negocieri” cu PMP cu privire la o posibilă fuziune.

La rândul său, preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, afirma că „tema fuziunii” dintre PNL şi PMP nu a fost dezbătută în formaţiunea politică pe care o conduce, dar că, în cursul zilei de sâmbătă, va avea loc „o discuţie” despre cooperarea cu liberalii.

„Am văzut ştirea că fuziunea este deja finalizată, că s-ar fi luat o decizie în acest sens. Exclus. Statutar, la orice partid politic o astfel de decizie se ia în structurile de conducere ale partidului respectiv. PMP nu a avut nicio astfel de întâlnire în care să decidă vreo formulă organizatorică. Va avea mâine o discuţie, nu despre fuziune, ci despre cooperare. (…) Am discutat cu toată lumea, inclusiv cu domnul Florin Cîţu. Am discutat şi despre PNRR la ultima întâlnire şi subliniez că PNRR nu se poate renegocia. Să nu intre în această prostie de a invoca aşa ceva în zona europeană pentru că, automat, ne vor plasa politic lângă Polonia şi Ungaria. (…) Nu există tema (fuziunii – n.r.). Nu spun că s-ar întâmpla sau nu s-ar întâmpla câtă vreme nu există acest subiect. O fuziune o propun şi o votează cei din Consiliul Naţional al PMP”, spunea vineri Diaconescu, la Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri