Un specialist din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost reţinut pentru luare de mită, după ce i-ar fi cerut 15.000 de euro unui om de afaceri în legătură cu un contract pe care acesta intenţiona să îl încheie cu DNA, în cadrul unui proiect privind dezvoltării capacităţii tehnice a instituţiei în investigarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

El a fost prins în flagrant când primea echivalentul a 6.000 de euro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 16 noiembrie, a inculpatului Nicolae Răzan Despa, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru luare de mită.

„În perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euro şi, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranşe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinşi în legătură cu un contract de achiziţie publică pe care omul de afaceri intenţiona să îl încheie cu Direcţia Naţională Anticorupţie în cadrul proiectului Continuarea dezvoltării capacităţii tehnice a D.N.A în investigarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale U.E, cofinanţat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance”, arată DNA.

În acest context, marţi, Despa a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), fiind prins în flagrant.

Miercuri, Despa urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here