Caută
Close this search box.

Un dosar care o vizează pe Diana Şoşoacă este preluat de DIICOT

Şoşoacă

Parchetul General a declinat la DIICOT un dosar penal care o vizează pe senatoarea Diana Şoşoacă, în care sunt efectuate cercetări în legătură cu blocarea în luna septembrie a unui centru de vaccinare anti-COVID dintr-o comună din judeţul Iaşi.

Potrivit unor oficiali din Parchetul General, în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem, în baza unor plângeri penale pe numele senatoarei, însă cauza a fost declinată la DIICOT deoarece una dintre infracţiuni este de competenţa acestei structuri, respectiv comunicarea de informaţii false.

În luna septembrie, un grup de protestatari anti-vaccinare, condus de senatoarea Diana Şoşoacă, a blocat accesul într-un centru deschis în comuna Răchiteni, judeţul Iaşi, localitate aflată în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

În ziua în care a avut loc protestul nu s-a vaccinat nimeni, uşile centrului fiind blocate de protestatarii conduşi de Diana Şoşoacă.

Directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi, a reclamat acţiunea senatoarei.

„Avem probleme, ultima situaţie nedorită este intervenţia doamnei senator Şoşoacă la Răchiteni, care a blocat o acţiune de vaccinare a persoanelor care şi-au exprimat această dorinţă, prin prezenţa ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acţiune ilicită”, a declarat Vasile Cepoi, citat de presa locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri