Caută
Close this search box.

VIDEO Mii de turiști s-au adunat la Sfinx, să vadă dacă apare piramida magică

Mii de turiști au urcat pe platoul Bucegi, la Sfinx, ca să vadă apariția piramidei energetice.

Se spune că există o singură zi în fiecare an, când, la apusul soarelui deasupra Sfinxului de pe platoul Bucegi, razele înconjoară chipul straniu sculptat în piatră, formând o piramidă magică.

În fiecare an, în 28 noiembrie, razele soarelui ar forma deasupra faimoasei stânci o piramidă energetică, care ar avea puteri miraculoase.

Foto: realitatea.net

În prejma acestei zile, an de an se organizează trasee montane, cu ghizi, pentru ca oamenii să se bucure și de peisaj, și de legendele locului.

Salvamont România a anunțat că mii de oameni din țară și din străinătate au urcat pe Platotul Bucegilor, de ziua Sfinxului.

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa și a oferi sfaturi turiștilor pentru a preveni eventuale accidente montane. Odată cu închiderea instalațiilor de transport pe cablu și lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Peștera astfel încât s-a circulat foarte bine și în condiții de siguranță„, potrivit Salvamont România.

Citește și: Salvamontiştii caută trei turişti rătăciţi în Retezatul Mic

Mulți dintre turiști au rămas pe munte și după ce s-a întunecat, așa că a fost nevoie de intervenția salvatorilor montani pentru a-i ajuta să coboare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri