Caută
Close this search box.

India lansează la 3 ianuarie vaccinarea anticovid a tinerilor în vârstă de peste 15 ani, în lupta împotriva variantei omicron a noului coronavirus

covid

Varianta ”Omicron face să se vorbească despre ea în acest moment”, a declarat Modi într-un discurs adresat ţării.

”După ce au analizat situaţia internaţională şi campania noastră de vaccinare din ultimele 11 luni împotriva covid-19, cercetătorii noştri au luat azi (sâmbătă) decizii cruciale”, a anunţat el.

”Trebuie să fim atenţi şi prudenţi”, a îndemnat premierul, care a anunţat că vaccinuri împotriva covid-19 urmează să fie disponibile în vederea vaccinării tinerilor în vârstă de peste 15 ani începând de la 3 ianuarie.

Personalul medical şi persoanele în vârstă de peste 60 de ani urmează, de asemenea, să fie vaccinate cu o ”doză de precauţie”, o săptămână mai târziu, a anunţat Modi.

”Am înţeles foarte devreme importanţa vaccinării, iar de aceea peste 61% dintre adulţi au fost vaccinaţi cu două doze, iar 90% cu cel puţin odoză”, a subliniat şeful Guvernului indian.

Peste 200.000 de persoane au murit în India în timpul valului sângeros de covid-19 din perioada aprilie-iunie, care a copleşit spitalele şi crematoriile.

Acest val a apărut în urma uneia dintre cele mai mari adunări religioase din lume – Kumbh Mel – la care au luat parte aproximativ 25 de milioane de pelerini.

Ca valoare absolută, India se află – cu 478.133 de morţi din cauza covid-19 – pe locul trei între ţările care au înregistrat cele mai multe morţi, după Statele Unite (815.423) şi Brazilia (618.228).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri