Caută
Close this search box.

Serghei Tihanovski, care voia să candideze la președinția Belarusului, condamnat la 18 ani de închisoare

serghei tihanovski

Justiţia din Belarus l-a condamnat la 18 ani de închisoare, pe opozantul Serghei Tihanovski, soţul liderei opoziţiei din această ţară, Svetlana Tihanovskaia, care trăieşte în exil, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Tihanovski a fost condamnat pentru că a organizat revolte în masă şi a incitat la ură socială, potrivit agenţiei oficiale de presă belaruse Belta, citată de Reuters.

Un alt opozant important, Mikola Statkevici, a primit 14 ani de închisoare, iar alţi patru acuzaţi în acelaşi dosar au primit sentinţe de 15 şi 16 ani de închisoare, potrivit presei de stat belaruse, citată de AFP.

Serghei Tihanovski, un cunoscut vlogger din Belarus, a fost închis în mai 2020, în timp ce se pregătea să candideze împotriva liderului belarus Aleksandr Lukaşenko la alegerile prezidenţiale din august 2020, amintește Agerpres.

Svetlana Tihanovskaia a candidat în locul soţului ei la acel scrutin. Ample proteste au avut loc după vot, opoziţia acuzându-l pe Lukaşenko, ieşit câştigător, că a falsificat rezultatul alegerilor.

Svetlana Tihanovskaia a denunţat o răzbunare a regimului lui Aleksandr Lukaşenko, după condamnarea soţului ei. „Dictatorul se răzbună în mod public pe opozanţii săi cei mai puternici. Lumea întreagă priveşte. Nu ne vom opri”, a scris ea pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri