Caută
Close this search box.

Amenzi de peste 140.000 de lei, aplicate de inspectorii DSV, la restaurante şi pensiuni din Braşov şi de pe Valea Prahovei

amenzi

Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a efectuat controale fulger în zonele de interes turistic din județele Brașov și Prahova, unde au fost aplicate 23 de sancțiuni în valoare totală de peste 140.000 de lei și au fost confiscat 4.200 de kg de carne.

„Având în vedere că zonele de agrement din județele Brașov și Prahova sunt frecventate în această perioadă de un număr foarte mare de turiști, ceea ce implică și un consum crescut de produse alimentare, conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus organizarea de controale fulger, pentru a se asigura că sărbătorirea trecerii dintre ani se desfășoară fără incidente alimentare.

Directorul General al Direcției Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA a coordonat această acțiune tematică, desfășurată de inspectorii din cele două județe, în intervalul 28 – 30 decembrie.

Controalele au vizat respectarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare de origine animală și nonanimală, pentru asigurarea salubrităţii alimentelor şi eliminarea oricărui risc alimentar”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

ANSVSA precizează că au fost verificate aproape 130 de societăți comerciale pe o perioadă de două zile și au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.200 lei și au fost reținute oficial peste 4.200 de kg de carne.

„Timp de două zile, au fost verificate 128 de societăți comerciale (restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, piețe agroalimentare, etc.).

Ca urmare a neregulilor constatate și încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.200 lei și au fost reținute oficial peste 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume și fructe.

ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară și în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică până pe data de 7 ianuarie 2022 şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA județene și a municipiului București”, mai transmite ANSVSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri