Caută
Close this search box.

Antieuropeanul Nigel Farage spune că Australia e ţară bananieră, dacă-l deportează pe Djokovici

nigel farage

Fostul politician britanic Nigel Farage, care se află la Belgrad cu familia Djokovici, şi-a transmis satisfacţia pe Twitter după ce judecătorul Anthony Kelly a întors decizia guvernului australian de a anula viza jucătorului, sentinţă descrisă drept „o victorie uriaşă pentru @DjokerNole, în această dimineaţă”, informează The Guardian.

Fostul lider al partidelor Ukip şi Brexit a mai spus pentru GB News că dacă, aşa cum se poate întâmpla încă, ministrul Imigrării, Alex Hawke, intervine şi anulează viza lui Djokovici, ar fi o mică diferenţă între Australia şi o republică bananieră.

„Familiei nu îi vine să creadă ce se întâmplă. Vreau să spun, este Australia o ţară care se bazează pe statul de drept sau este o ţară în care guvernul poate exercita o putere arbitrară? Adică, sincer, dacă acea hotărâre de azi dimineaţă este respinsă, atunci care este diferenţa dintre Asutralia şi o republică bananieră?”, a spus Farage, conform News.ro, referindu-se la regulile australiene de imigraţie, potrivit cărora ministrul Hawke ar putea folosi puterea de care dispune pentru a anula din nou viza jucătorului.

Însă, atât înainte, cât şi după referendumul pentru Brexit, aşa cum subliniază mulţi, Farage a lăudat în mod constant sistemul de imigrare al Australiei, argumentând că posibilitatea introducerii unui sistem similar a fost unul dintre principalele avantaje pentru Marea Britanie după ce a părăsit Uniunea Europeană.

Fostul număr 1 ATP, britanicul Andy Murray, a văzut şi el ironia situaţiei, redistribuind videoclipul lui Farage din Belgrad cu familia lui Dokovici, alături de mesajul:

„Vă rog să consemnaţi momentul jenant, când le spuneaţi că v-aţi petrecut cea mai mare parte a carierei făcând campanie pentru a deporta oamenii din Europa de Est”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri