Caută
Close this search box.

AUR către Mihai Şora: Ce sânge îţi curge din vene?

mihai şora

Nu trece nici o zi fără ca AUR să mai comită încă o nouă ispravă parapolitică, probabil menită să-i încarce electoratul extremist, dacă există aşa ceva.

La nici 24 de ore după ce AUR le-a cerut ultrașilor săi să facă liste negre, cu mass-media indezirabile, filosoful Mihai Șora publică pe contul său de Facebook mesajul unui alt extremist, care-l întreabă ce sânge îi curge din vene și dacă nu cumva e evreu.

Contul de pe care a fost trimis mesajul către Mihai Șora a dispărut. A rămas în schimb captura de ecran, cu textul:

„Vă e frică să ajungă un Român cu sânge de Român la putere? Dacă nu vă supărați ce fel de sânge vă curge din vene? De evreu sau de Român?”.

Mihai Șora răspunde:

„Așa începe: o banală interpelare despre sângele care-ți curge «din vene» (). Apoi se fac liste, se votează legi, ești dat afară din slujbă, scos din locuință, convocat la Chestură, împins într-un tren…

Antisemitismul nu a fost niciodată doar un joc de limbaj, după cum nu are vreo legătură cu patriotismul, cu iubirea de țară, de neam.

Antisemitismul este ura care mocnește în subterana unor ființe și care, dacă iese la suprafață și preia puterea politică, face prăpăd. Antisemitismul este crimă“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri