Caută
Close this search box.

Cristian Pîrvulescu: Scoaterea AUR în afara legii ”nu este imposibilă”, dar e complicată

aur

Există proceduri clare pentru scoaterea în afara legii a partidelor politice dar acestea nu au fost aplicate în România cu excepția cazului Partidului Comunist.

Iată ce spune la RFI analistul politic Cristian Pîrvulescu, comentând recenta afirmație a deputatului PNL Alexandru Muraru că ar fi necesară scoarea AUR în afara legii. El crede însă că actualul context pandemic nu ar face mai facil demersul dată fiind simpatia de care se bucură AUR în sondaje.

Zilele acestea am asistat la un schimb dur de replici între PNL și AUR. ”Instituțiile statului trebuie să răspundă dacă această formațiune AUR este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și pe cale de consecință e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa”, a lansat reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului, deputatul liberal Alexandru Muraru.

AUR este un partid votat de sute de mii de români, a intrat în Parlament respectând normele democratice…Vor să lichideze opoziţia, vor să ne scoată de pe scena politică, astfel încât să nu mai aibă cine să îi apere pe români”, i-a replicat copreședintele AUR, Claudiu Târziu.

Există însă proceduri pentru scoaterea unui partid parlamentar în afara legii și care ar fi pașii? Analistul politic Cristian Pîrvulescu spune că există proceduri dar nu au fost folosite decât în cazul Partidului Comunist. În rest, clasa politică s-a făcut că nu vede ascensiunea ideologiilor de tipul celei promovate de AUR și sancționarea extremismului, antisemitisului, xenofobiei, au rămas doar literă de lege, aceasta neaplicându-se în România, spune Cristian Pîrvulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri