Caută
Close this search box.

Pacient nevaccinat, scos de pe lista pentru transplant la un spital din SUA

transplant pulmonar

Un spital din Statele Unite a respins un pacient pentru transplant de inimă cel puțin parțial din cauză că nu este vaccinat împotriva COVID, scrie BBC.

DJ Ferguson, 31 de ani, are nevoie de un transplant de inimă, dar spitalul Brigham and Women din Boston l-a scos de pe listă, afirmă tatăl tânărului, David. El spune că vaccinul împotriva COVID este împotriva „principiilor (fiului său), nu crede în vaccin”.

Spitalul a arătat că își urmează politica.

Spitalul Brigham and Women a precizat într-o declarație pentru BBC: „Având în vedere insuficiența organelor disponibile, facem tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că pacientul care primește un transplant de organ are cele mai mari șanse de supraviețuire”.

Un purtător de cuvânt a mai precizat că spitalul cere „vaccinul împotriva COVID și un stil de viață al candidaților pentru transplant care să creeze cele mai bune șanse pentru o operație reușită și să optimizeze supraviețuirea pacientului după transplant, având în vedere că că sistemul lor imunitar este drastic afectat”.

Declarația atent formulată a spitalului poate sugera că în spatele neeligibilității pacientului pentru transplant stau alți factori decât statutul său de nevaccinat, dar spitalul a refuzat să intre în detalii, motivând confidențialitatea, potrivit Digi24.

Citește și: Joe Biden retrage vaccinarea obligatorie în marile companii

Spitalul a mai adăugat că cei mai mulți dintre cei 100.000 de oameni de pe lista de așteptare pentru un trasnplant de organe nu vor primi un organ în următorii cinci ani, din cauza insuficienței organelor disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri