Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, de parcă nu ar fi ministrul Sănătăţii, ci expert la INSP, că trendul ascendent al acestei infecţii continuă, până la finalul săptămânii fiind aşteptate 30.000 de cazuri zilnic.

După o scădere în weekend, săptămâna viitoare este aşteptată ”o nouă creştere spectaculoasă”. ”Cifrele cu 4 în faţă nu sunt excluse”, afirmă ministrul.

”Trendul ascendent al acestei infecţii continuă, chiar dacă astăzi a fost o mică scădere aşteptată pentru că ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere, când, în mod evident, testarea a fost mai limitată şi aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabil că vor fi înregistrate până sâmbătă, după care va urma o nouă scădere, undeva în jurul cifrei de 15.000 – 18.000 de cazuri pentru week-end”, a declarat în şedinţa de Guvern Alexandru Rafila.

Ministrul afirmă că apoi va fi o nouă creştere spectaculoasă a numărului de cazuri. ”Apoi ne aşteptăm la o nouă creştere spectaculoasă. Cifrele cu 4 în faţă nu sunt excluse pentru această perioadă”, a adăugat Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.