CFR anunţă că trenurile circulă cu tracţiune electrică pe firul II, pe relaţia Ghioroc – Glogovăţ, dar se fac încă verificări pentru repunerea în funcţiune şi a firului I. În contextul avertizărilor meteorologice, compania anunţă că se monitorizează întreaga reţea de cale ferată.

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, vă informează că circulaţia trenurilor a fost reluată în condiţii normale de trafic, cu locomotive electrice, în partea de vest ţării, pe raza Regionalei CF Timişoara, între staţiile Ghioroc şi Glogovăţ, pe firul II. Echipele de intervenţie ale SRCF Timişoara fac ultimele verificări şi pe firul I, la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, astfel încât în scurt timp, traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii normale, fără tracţiune Diesel, pe ambele fire de circulaţie, de pe întreaga distanţă”, a transmis CFR.

Sursa citată a precizat că circulaţia trenurilor pe relaţia Ghioroc – Glogovăţ s-a desfăşurat în condiţii speciale – cu tracţiune Diesel -, pe parcursul zilei de luni, 10 ianuarie 2022, şi în prima parte a acestei zile, la solicitarea operatorului national de transport feroviar de călători, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

”Precizăm de asemenea, faptul că în ultimele 48 de ore, o dată cu intrarea în vigoare a avertizărilor meteo, personalul feroviar al sucursalelor de infrastructură, au verificat permanent liniile de cale ferată şi componentele infrastructurii, acestea fiind menţinute în stare de funcţionare optimă, în special pe raza judeţelor aflate sub incidenţa avertizărilor de vreme nefavorabilă. În acestă perioadă, în contextul avertizărilor meteo de vreme nefavorabilă, toate cele 8 regionale de cale ferată menţin permanent legătura cu operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), iar personalul de specialitate din regulatoarele de circulaţie acţionează operativ în toate situaţiile în care apar disfuncţionalităţi de natură tehnică, astfel încât să reducem perioadele de staţionare, necesare remedierii oricărui deranjament”, a mai transmis compania.

CFR recomandă tuturor pasagerilor să solicite telefonic, înainte de plecarea la drum, informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor la Gara CFR din localitatea, la numărul de telefon CFR 021/9521 şi să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar de călători, de stat şi privaţi, pentru informaţii actualizate despre eventuale modificări în circulaţia trenurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.