Caută
Close this search box.

VIDEO Grevă generală în transportul public bucureștean. Nicușor Dan: Greva de la STB este ilegală

Angajații STB, societatea de transport public din București, au intrat joi dimineață în grevă generală, sindicaliștii spunând că revendicările lor privind creșterile salariale nu au fost soluționate.

Directorul societății de transport din Capitală a replicat că salariul mediu brut este de 7.000 de lei, i-a acuzat pe sindicaliști de acțiuni ilegale și a vorbit despre furturi de combustibil și de probleme cu comenzile de piese.

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au întrerupt lucrul joi dimineaţă. Metrorex a introdus în circulaţie toate trenurile disponibile din flotă şi va circula în orele de vârf la un interval minim posibil, a informat compania.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI) a făcut apel la conducerea STB şi la salariaţii operatorului să asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară atât în Bucureşti, cât şi în zona metropolitană.

Primarul Capitalei: Greva este ilegală, cu substrat politic

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că greva iniţiată de sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) este una ilegală, cu substrat politic.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Primăriei Generale, edilul a afirmat că greva este o acţiune „foarte gravă”, care afectează foarte mulţi bucureşteni.

„Este o grevă ilegală pentru multe motive. Suntem în stare de alertă şi în stare de alertă nu se fac greve”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că există o obligaţie legală conform căreia, chiar şi în cazul unei greve, trebuie să se asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară.

Nicuşor Dan a adăugat că STB a iniţiat o acţiune în instanţă care a fost depusă la Tribunalul Bucureşti şi că va exista o cerere de intervenţie inclusiv din partea Municipalităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri