Caută
Close this search box.

Vladimir Putin declară că în 2021 a apărat interesele ruse în mod ferm

vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că a apărat ”în mod ferm” interesele Rusiei în 2021, an marcat de o degradare evidentă a relaţiilor cu SUA, informează AFP şi dpa.

”Am apărat în mod ferm şi constant interesele noastre naţionale, securitatea ţării noastre şi a cetăţenilor noştri”, a declarat Putin în alocuţiunea televizată tradiţională retransmisă în fiecare an pe 31 decembrie la miezul nopţii în Rusia.

Teritoriul Federaţiei Ruse acoperă 11 fusuri orare şi provinciile orientale ale ţării au celebrat deja intrarea în Noul An.

Afirmaţiile şefului statului rus au loc la o zi după o convorbire telefonică cu omologul său american Joe Biden, într-un context tensionat legat de Ucraina.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că a concentrat trupe la frontiera cu Ucraina şi că pregăteşte o eventuală invazie, ceea ce Moscova dezminte.

Preşedintele rus s-a referit şi la criza sanitară legată de COVID-19, Rusia fiind una dintre ţările cel mai grav afectate din lume. ”Această boală perfidă a costat zeci de mii de vieţi. Aş dori să transmit sincerele mele condoleanţe tuturor celor care şi-au pierdut rude şi persoane apropiate”, a spus preşedintele rus.

”Ne-am confruntat cu provocări colosale, dar am învăţat să trăim în aceste condiţii dure şi să facem faţă unor sarcini dificile”, a adăugat el.

Agenţia naţională rusă pentru statistică (Rosstat) a anunţat joi că de la începutul pandemiei peste 600.000 de persoane au decedat din cauza COVID-19 în Rusia, număr dublu faţă de bilanţul oficial anunţat de guvernul de la Moscova.

În opinia lui Vladimir Putin, îmbunătăţirea standardelor de viaţă este cea mai importantă sarcină, iar aceasta va face ”Rusia chiar mai puternică”.

În final, preşedintele rus a lansat un apel către conaţionalii săi, cărora li s-a adresat cu formula ”dragi prieteni”, pentru a valorifica împreună ”schimbările viitoare pozitive”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri