Președintele american Joe Biden a respins cererea predecesorului său, Donald Trump, de a nu transmite comisiei parlamentare care investighează asaltul de la Capitoliu jurnalele cu numele persoanelor care au intrat la Casa Albă, în acea zi, scrie CNN.

Într-o scrisoare către Arhivele Naționale, consilierul de la Casa Albă, Dana Remus, a transmis că Joe Biden a decis că exercitarea privilegiului executiv (de a ține secrete aceste jurnale – n.r.) „nu este în interesul Statelor Unite și, ca atare, nu se justifică în cazul acestor documente”.

Arhivele Naționale au furnizat către actuala administrație de la Casa Albă aceste documente, care includ „jurnalul de vizitatori care aveau întâlniri stabilite și care au fost înregistrați la ingtrarea în Casa Albă, inclusiv pe 6 ianuarie 2021”, conform Digi24.

Dana Remus a motivat decizia administrației, prin aceea că, în vreme ce Donald Trump a hotărât să țină la secret jurnalele cu vizitatori, din rațiuni de siguranță națională, administrația Biden „asigură acces la aceste jurnale, în mod voluntar, în fiecare lună”, cu unele excepții.

Consilierul a mai indicat că Joe Biden a cerut Arhivelor Naționale să transmită aceste documente la 15 zile după ce-l vor notifica li pe Donald Trump, cu excepția situației în care o instanță va interzice acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.