Caută
Close this search box.

Palatul Elysee: Joe Biden și Vladimir Putin sunt de acord să se întâlnească

Update Președintele Franței, Emmanuel Macron, le-a propus lui Vladimir Putin și lui Joe Biden, cu care a vorbit  duminică la telefon, să aibă o întâlnire directă, iar liderii rus și american au fost de acord în principiu cu acest summit, anunță Palatul Elysee.

Preşedintele american Joe Biden este pregătit să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin ”în orice moment şi indiferent de format, dacă acest lucru permite evitarea unui război” în Ucraina, a declarat duminică secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, care a mai spus că toate indiciile arată că Rusia este „pe punctul de a invada” Ucraina, potrivit AFP.

Şeful diplomaţiei americane, care a avut duminică interviuri pentru toate marile posturi de televiziune americane, a reafirmat de asemenea că este încă posibilă calea diplomatică, „până când tancurile sunt cu adevărat puse în mişcare şi avioanele ridicate în aer”, scrie Agerpres.

După ce a discutat în ultimele zile nu numeroşi lideri europeni, „preşedintele Biden a indicat foarte clar că este pregătit să se întâlnească cu preşedintele Putin în orice moment şi indiferent de format”, a subliniat Blinken la CBS.

Ultima discuţie telefonică între cei doi lideri a avut loc la 12 februarie, când Kremlinul a denunţat o istorie americană „la apogeu”.

Respingând orice acuzaţie de exagerare a crizei, secretarul de stat al SUA a reiterat că Rusia este „pe punctul” de a invada Ucraina, dând asigurări că Putin urmează pentru moment, „aproape la literă”, „scenariul” a ceea ce au prezis SUA că se va întâmpla.

Citește și: Comandanţii militari ruşi au primit ordinele de atac pentru invadarea Ucrainei

„Tot ce vedem sugerează că este situaţia este gravă, că suntem în pragul unei invazii”, a atras el atenţia la CNN, adăugând că menţinerea de trupe ruse în Belarus pentru exerciţii militare amplifică la rândul său temerile privind o invazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri