Caută
Close this search box.

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, se distanţează de AUR

ioan aurel pop

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a anunțat că nu va intra în politică și își va continua activitatea în cadrul forului științific.

Precizarea sa vine ca urmare a vehiculării numelui său ca posibil candidat la Președinție, din parte AUR, în aceeași zi în care Biserica Ortodoxă a avut o delimitare similară, de formațiunea lui George Simion.

Tensiunile la vârful AUR continuă să se acumuleze: Claudiu Târziu, copreședinte al partidului, are două propuneri pentru funcția de președinte de onoare: Ioan-Aurel Pop (președintele Academiei Române) sau Marius Dorin Lulea (fondatorul partidului și primul finanțator al acestuia), scrie Europa Liberă.

Aceasta după ce George Simion, celălalt copreședinte, îl anunțase pe Călin Georgescu drept viitor președinte de onoare.

„Dragi Prieteni,

Mi-am propus, din mai multe motive, să intervin cât mai rar pe Facebook și în mijloacele de difuzare în masă în general. Dar, în urma unor menționări din ultimul timp ale numelui meu, legate de scena politică, trebuie să precizez din nou că singura politică pe care o fac este aceea a Academiei Române și singura mea preocupare publică este menținerea acestei venerabile instituții la nivelul stabilit de fondatori și de înaintași, întru promovarea valorilor intelectuale autentice, a cercetării științifice și creației culturale la standardele cele mai înalte”, a scris Ioan Aurel Pop, într-o postare pe Facebook citată de Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri