Caută
Close this search box.

Aurescu: Canada reia din iulie activitatea de poliţie aeriană, pe teritoriul României

bogdan aurescu

Canada va relua activitatea de poliţie aeriană în România în iulie, a afirmat, luni, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, completând că este vorba de şase aeronave CF-18.

Miniştrii de externe român şi canadian, Bogdan Aurescu şi Melanie Joly, au susţinut o conferinţă comună de presă.

„Până în decembrie a fost desfăşurat un detaşament aerian canadian care a asigurat misiuni de poliţie aeriană. (…) Mă bucur să salut că, începând cu luna iulie a acestui an, Canada va relua această activitate de asigurare a misiunii de poliţie aeriană în teritoriul aerian al României cu un număr de avioane F -18 şi mă bucur să constat acest gest de solidaritate puternic din partea Canadei”, a afirmat Aurescu, citat de Agerpres.

Ministrul canadian a arătat că, la acel moment, numărul de militari canadieni poate ajunge până la 200.

„Aducem şase CF-18 în România, pentru patrulă aeriană, începând din iulie. Aceste F18 vor fi acolo, cu personal militar care poate ajunge la 200 de persoane, anul acesta, în România”, a arătat Melanie Joly.

Ministrul canadian a vorbit despre implicarea ţării sale în susţinerea Flancului Estic, în contextul conflictului Rusia-Ucraina.

„Ne-am mărit prezenţa pe Flancul Estic, am pus o fregată la dispoziţia NATO şi suntem dispuşi să facem ce este nevoie pentru a ne asigura că întregul Flanc Estic şi în special România sunt bine protejate, în contextul în care am văzut ce a făcut războiul lui Putin în Ucraina, ţara dumneavoastră vecină”, a punctat Melanie Joly.

Aurescu a afirmat, în conferinţă, că până în acest moment MAE român a facilitat evacuarea în siguranţă a aproximativ 600 de cetăţeni canadieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri