Caută
Close this search box.

Ministrul Daniel Cadariu, încrezător că turismul românesc își va reveni anul acesta

cadariu

Daniel Cadariu (PNL), ministrul Turismului şi Antreprenoriatului, a explicat, marți, motivele pentru care crede că turismul românesc își va reveni anul acesta, ba chiar ar putea înregistra cifre mai mari decât în 2019, an considerat de vârf în domeniu.

Cadariu a mai spus, la B1TV, că la nivelul Ministerului se discută despre o posibilă etapă a doua a schemei de ajutor pentru HORECA.

Trebuie să recunoaștem o realitate: cel puțin în destinațiile turistice din zona graniței de nord, sunt anumite efecte negative (din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina), în sensul diminuării rezervărilor cel puțin pentru perioada actuală. Dar noi, premierul, Ministerul, reprezentanții din turism și presa încercăm să transmitem semnale pozitive că România e o destinație turistică sigură, izvorâtă această situație din statutul României de membră NATO. Nicidată România nu a avut o umbrelă de securitate mai bună ca acum.

Sunt și alte premise, create de la sfârșitul anului trecut, pentru activitate turistică intensă în 2022, care să dea șansa depășirii acelor indicatori din 2019, an considerat a de vârf pentru ce însemană turism românesc. Mă refer la infuzia de capital pe care statul a reușit-o prin schema de ajutor în HORECA. Discutăm de 450 de milioane de euro venite pentru acest domeniu în lunile decembrie și ianuarie.

Un alt argument e că s-au reintrodus voucherele de vacanță pentru salariații din sectorul bugetar și s-a introdus posibilitatea ca tichetele rămase din 2019 și 2020 să poată fi folosite până la 30 iunie”, a explicat ministrul.

Citește și: FDA a autorizat al doilea booster al vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri