Caută
Close this search box.

Separatiştii din Osetia de Sud vor referendum privind alipirea la Rusia

referendum

Liderul Osetiei de Sud, teritoriu prorus din Caucaz care s-a desprins de Georgia, a declarat miercuri că are în vedere o consultare populară cu privire la ataşarea la Rusia, potrivit AFP, EFE şi Reuters, citate de Agerpres.

„Trebuie, bineînţeles, ca noi să cerem avizul poporului şi să facem astfel ca poporul să se exprime asupra posibilităţii de a ne alătura Federaţiei Ruse”, a declarat Anatoli Bibilov în direct la un canal de televiziune rusesc.

„Nu este foarte dificil să o facem fără amânare. Cum se spune, este o problemă tehnică”, a spus el în continuare, asigurând că alăturarea la Rusia este un „vis secular” al poporului osetin.

Osetia de Sud şi Abhazia sunt două regiuni din Caucazul de Sud, care s-au desprins de Georgia. Autoproclamata lor independenţă a fost recunoscută în august 2008 de Rusia, după un război fulger între Tbilisi şi Moscova. După acest conflict, forţe ruseşti staţionează în mod permanent în Osetia de Sud şi în Abhazia.

Săptămâna trecută, Anatoli Bibilov anunţase de altfel că a trimis în Ucraina soldaţi din Osetia de Sud pentru „a ajuta la protejarea Rusiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri