Caută
Close this search box.

16 aprilie, Sâmbăta lui Lazăr sau Moşii de Florii

Biserica Ortodoxă sărbătoreşte astăzi una dintre cele mai mari minuni ale Domnului Iisus Hristos, învierea lui Lazăr, prietenul Domnului, cel care era mort de patru zile.

Astăzi se oficiază Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur.

Sâmbăta de dinaintea Floriilor este cunoscută sub numele de „sâmbăta lui Lazăr”. În ajunul intrării Sale în Ierusalim, cu câteva zile înainte de Patimile Sale, Mântuitorul a venit în Betania, chemat fiind de surorile lui Lazăr, un prieten din Betania care era bolnav.

În momentul plecării către Betania, Mântuitorul cunoştea faptul că prietenul Său Lazăr deja murise, fapt pe care îl făcuse cunoscut şi ucenicilor Săi, iar când au ajuns în Betania Lazăr se afla deja de patru zile pus în mormânt. Sosind în Betania, Domnul Hristos este întâmpinat de Marta mai întâi şi de Maria, surorile lui Lazăr care îşi exprimă tristeţea pentru pierderea fratelui lor în lipsa Mântuitorului.

Văzând tristeţea celor două surori, Mântuitorul „a suspinat cu duhul, S-a tulburat întru Sine şi a lăcrimat”, după care săvârşeşte minunea învierii lui Lazăr, fapt în urma căruia mulţi din iudeii prezenţi au crezut în El. Alţii însă, s-au grăbit să-i înştiinţeze pe fariseii care, auzind, s-au hotărât atunci să-L ucidă.

În această sâmbătă se face pomenire morţilor, potrivit publicatiei Ortodox.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri