Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că situaţia din China, care se confruntă cu un nou val al pandemiei de COVID-19, nu are legătură cu cea din Europa, întrucât China este afectată de valul provocat de tulpina Omicron, iar cele mai multe dintre ţările din zona europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) sunt în zona verde în prezent.

Ceva asemănător spunea în debutul anului 2020, înainte să fie declarată pandemie, de către OMS, doctorul Adrian Streinu Cercel, apoi s-a dovedit că în realitate lucrurile stau complet pe dos.

”Situaţia din China, în ceea ce priveşte pandemia, nu are legătură cu situaţia din Europa. Acolo circulă tulpina Omicron, care şi în România şi în regiunea europeană OMS a circulat şi, dacă vă uitaţi în toate ţările din această regine, s-a ajuns în zona verde în aproape toate ţările”, a afirmat Alexandru Rafila, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

Regiunea Shanghai, cel mai puternic centru economic al Chinei, se confruntă cu un nou val al pandemiei, autorităţile luând măsuri drastice pentru oprirea răspândirii virusului, în cadrul aşa-numitei strategii ”zero COVID”.

Luni, autorităţile chineze au anunţat şi primele trei morţi în această regiune în cadrul acestui val al pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here