Caută
Close this search box.

Cazuri medicale ciudate la copiii din România, după pandemia de COVID 19

În pandemia de COVID 19, medicii descoperă acum, la copii, probleme pe care nu le-au mai întâlnit.

Sunt în special legate de lipsa imunităţii, cum este cazul unei fetiţei care, fără apărare împotriva infecţiilor, a făcut cangrenă în doar 24 de ore. Sunt şi sute de copii cu diverse malformaţii care abia acum pot fi operaţi la secţia de chirurgie plastică de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Echipe multidisciplinare luptă de mai bine de o lună la spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală pentru o fetiţă de 5 ani cu tromboze şi ocluzii de vase de sânge, potrivit TVR. Într-o singura zi i s-a cangrenat întreaga coapsă. Şi au urmat nenumărate intervenţii.

Fetiţa nu are deloc neutrofile, celulele care luptă cu infecţiile şi ajută corpul să repare daunele. Altui copil i s-au necrozat vârfurile unor degete, iar pentru a-i salva viaţa, amputarea a fost soluţia.

Şi la „Marie Curie”, medicii au avut un copil lipsit complet de scutul imunitar cu multiple tromboze.

Ce este cert, criza sanitară cauzată de Covid i-a afectat pe micuţii cu afecţiuni cronice şi malformaţii care nu au mai putut fi operaţi. Mult timp, doar urgenţele au fost preluate. Acum, medicii revin în forţă şi speră să-i ajute pe copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri