Caută
Close this search box.

Începe să semene cu Kim Jong-un. Putin anunţă că trimite o sondă pe Lună şi face energie nucleară în spaţiu, cu… Lukaşenko!

putin

Rusia va lansa o sondă spre Lunăm în al treilea trimestru din anul 2022, și își va consolida cooperarea cu Belarus, în domeniul infrastructurilor și tehnologiilor spațiale, a anunțat președintele rus Vladimir Putin, relatează Reuters.

În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu președintele belarus Aleksandr Lukașenko, la cosmodromul Vostocinîi, din Extremul Orient al Rusiei, Vladimir Putin a reamintit succesele repurtate de sovietici, în domeniul spațial, și a afirmat că nici o sancțiune adoptată împotriva Rusiei nu ar putea împiedica progresele acestei țări, informează Agerpres.

Războiul declanșat pe 24 februarie, pe care Rusia îl numește „o operațiune militară specială”, pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, a declanșat o serie de sancțiuni adoptate de țările occidentale, inclusiv restricțîi, privind finanțarea unor programe științifice și cooperare spațială.

Vladimir Putin a anunțat că Rusia va dezvolta o nouă generație de vehicule de transport spațial, precum și noi tehnologii, pentru folosirea energiei nucleare în spațiu.

Liderul de la Kremlin a mai anunțat că Rusia va lansa o nouă sondă spațială spre Lună, denumită Luna-25, în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Rusia va colabora cu Belarus, la proiecte de infrastructură care vor garanta un acces independent în spațiu, pentru aceste două țări, a precizat Vladimir Putin, adăugând că a cerut agenției spațiale ruse, Roscosmos, să îi pregătească pe astronauții belarusi, pentru a zbura la bordul vehiculelor spațiale rusești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri