Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu spune că va merge împreună cu Florin Cîţu la Kiev şi îl va informa pe preşedinte înainte

ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va merge în vizita oficială din Ucraina împreună cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

El a arătat că este în propunerea de calendar şi o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi crede că se va concretiza şi această întâlnire. De asemenea, el a precizat că vor avea şi deplasări în zone de conflict şi zonele cele mai afectate de război.

”Nu ştim dacă este exact data de 27, dar categoric se va merge la Kiev şi este stabilit în acest moment şi traseul şi marea parte din întâlniri”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, la DCNews, conform News.ro, arătând că a fost invitat atât el, cât şi preşedintele Senatului, şi era normal să există o abordare comună.

”Ce puţin diplomatic este corect să ai o abordare comună şi mergem împreună”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă se vor vedea şi cu preşedintele Volodimir Zelenski, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Este în propunerea de calendar şi credem că se va concretiza şi această întâlnire, mai ales după speech-ul ţinut în Parlamentul României şi nu numai cu domnul Zelenski. Vom avea şi deplasări în zone de conflict şi zonele cele mai afectate”.

Marcel Ciolacu a mai spus că pe agenda de lucru se află şi tema drepturilor minorităţii româneşti din Ucraina.

”Este trecută pe agenda de lucru şi este normal. Minoritatea românească este implicată, fiindcă ei sunt cetăţeni ucraineni, este implicată în acest război, alături de cealaltă populaţie a ucrainei şi toate minorităţile”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că a avut discuşii instituţionale nu foarte de curând cu preşedintele Klaus Iohannis.

”Presupun că o să am o discuţie odată cu deplasarea la Kiev. Nu pot să îi fac programul, dar cunosc Constituţia şi vreau să o respect. Prerogativele pe externe sunt la preşedinte şi e normal să comunicăm într-un asemenea complex de împrejurări”, a mai spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri