Caută
Close this search box.

Reacțiile bucureștenilor la creșterea prețului gigacaloriei: „Ați pregătit terenul pentru un nou mandat Gabi Firea la primărie!”

nicuşor dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a rugat pe bucureşteni să înţeleagă situaţia creată prin creşterea tarifului la gigacalorie.

„Rog bucureştenii să înţeleagă situaţia şi îi asigur că n-am fi mărit acest preţ dacă n-am fi fost obligaţi de realităţile economice”, a scris edilul general pe contul său de Facebook.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat miercuri majorarea preţului la gigacalorie pentru consumatorii casnici racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Noul preţ care va fi plătit de bucureşteni este 330 de lei + TVA şi a intrat în vigoare pe 1 aprilie.

Pe pagina de Facebook a primarului unde a postat anunțul creșterii prețului, sute de bucureșteni au reacționat.

„Foarte bine! Pentru cei ce previzibil se vor plânge:

1. să se uite cât îi costă gazul pe cei cu centrale (din care nu toți ar fi avut opțiunea de termoficare, pentru că nu stau la bloc racordat la ea).

2. să se uite la prețurile din alte orașe, eventual și în afară României.

3. să înțeleagă că a ține apartamentul încălzit la 25 de grade cu geamul crăpat nu e un drept al omului, ci o risipă pe care nu trebuie să o suporte toți ceilalți contribuabili.”

„Decizia e corectă. Din păcate, asta îi va asigura lui Firea un nou mandat de primar pentru că lumea nu e în stare să gândească dincolo de următoarele 2-3 minute.”

„Da, înțelegem de cel puțin 32 ani. Dar răspunde cineva că în prețul gigacaloriei intră și pierderile? Adică toată indolența, șmecheriile/ furturile unor decidenți din cauza cărora s-a ajuns la asemenea costuri? Și mă refer doar la Primărie.”, au scris bucureştenii, potrivit Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri