Caută
Close this search box.

Aproximativ 20 de ţări se angajează să furnizeze un nou ajutor de securitate pentru Ucraina

Lloyd Austin

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat luni că aproximativ 20 de ţări au anunţat noi tranşe de asistenţă în materie de securitate pentru Ucraina în timpul unei întâlniri virtuale cu aliaţii pentru coordonarea ajutorului militar pentru Ucraina, potrivit Reuters.

Printre cei care au anunţat noi pachete de asistenţă se numără Italia, Danemarca, Grecia, Norvegia şi Polonia, a declarat Austin presei. Danemarca urmează să furnizeze un lansator de rachete pentru apărarea coastelor ucrainene.

În acelaşi timp, secretarul american al apărării a subliniat luni angajamentul ţării sale de a ajuta Ucraina pe plan militar ‘până la sfârşit’, notează EFE, citată de Agerpres.

‘Avem multe de făcut împreună şi astfel vom merge înainte împreună’, le-a spus Austin membrilor acestui grup, care a avut deja o primă întâlnire în urmă cu o lună la Ramstein (Germania) şi acum i s-au alăturat încă cinci ţări -Austria, Bosnia-Herţegovina, Columbia, Irlanda şi Kosovo.

El a subliniat că de la începerea invaziei ruse, Ucraina a obţinut deja o ‘victorie istorică în bătălia pentru Kiev’, ceea ce l-a determinat pe preşedintele rus Vladimir Putin să reorienteze războiul spre est şi sud, dar şi în această nouă fază Ucraina se luptă ‘la fel de tare şi la fel de bine’.

Menţionând prezenţa la reuniune a ministrului ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov şi a şefului adjunct al forţelor armate ucrainene, Austin a promis că aliaţii vor continua să lucreze împreună cu Kievul pentru a se asigura că Ucraina are tot materialul necesar pentru a se apăra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri