Caută
Close this search box.

Bombardamentul rusesc din 17 mai, asupra unei baze ucrainene, a făcut 87 de morţi

Bombardamentul rusesc

87 de persoane au fost ucise în bombardamentul rusesc din 17 mai, asupra unei baze militare ucrainene, în nordul țării, potrivit unui nou bilanţ făcut public de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Sub dărâmăturile de la Desna, sunt 87 de cadavre”, a spus Zelenski, în cursul unei intervenţii în format de videoconferinţă, la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos (Elveţia), potrivit Agerpres.

Acesta ar putea fi unul dintre cele mai sângeroase bilanţuri ale bombardamentelor ruse în Ucraina, de la începutul războiului, în 24 februarie, notează AFP.

Bombardamentul a vizat o localitate unde se afla o tabără militară de antrenament, la aproximativ 50 km nord de Kiev, în regiunea Cernigov. Un bilanţ anterior consemna opt morţi şi 12 răniţi.

Este un atac neobişnuit în această regiune din apropierea capitalei ucrainene, aflată sub controlul soldaţilor ucraineni, după retragerea trupelor ruse din regiunea Kievului, în ultimele zile ale lunii martie.

„Aceste persoane nu vor cunoaşte viitorul Ucrainei”, a adăugat Zelenski, referindu-se la victime. Ucraina „plăteşte scump pentru libertatea şi independenţa sa şi pentru această luptă”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri