Caută
Close this search box.

Moscova bombăne: „Ne vom asigura cu atenţie că drepturile lui Igor Dodon sunt respectate”

rusia

Rusia promite că se va asigura că vor fi respectate drepturile fostului președinte pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Acesta a fost reținut sub acuzația de trădare și corupție. Promisiunea Moscovei a fost făcută de ministrul adjunct de externe rus, Andrei Rudenko, citat de Le Figaro.

„Noi considerăm că aceasta este o chestiune internă a Republicii Moldova”, a declarat diplomatul, citat de agențiile de presă ruse.

„Cu toate acestea, nu am dori ca autoritățile de la putere să înceapă să regleze conturile cu foștii rivali politici, profitând de situația actuală”, a adăugat el.

„De aceea, ne vom asigura cu atenție că drepturile lui Igor Dodon, în cadrul procedurilor judiciare, sunt respectate și corespund standardelor internaționale”, a subliniat el.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut marți, pentru 72 de ore, după ce procurorii au dispus percheziții la reședințele fostului președinte (2016-2020).

În dosarul penal deschis pe numele sau, fostul lider al Partidului Socialiștilor este suspectat de corupere pasivă, acceptarea finanțării formațiunii sale politice, de către o organizație criminală, trădare de țară și îmbogățire ilicită.

Iată momentul în care fostul președinte al Moldovei a fost scos cu mascații din curtea vilei sale:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri