Caută
Close this search box.

Prețul rezistenței. Cum arată luptătorii din Mariupol, înainte și după 10 săptămâni de rezistență în fața Rusiei

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat pe o rețea socială câteva fotografii ale unor luptători care apără orașul Mariupol, înainte de conflict și după mai bine de două luni de război.

Felul în care războiul le-a schimbat fizionomia nu are nevoie de niciun comentariu, potrivit Digi24.

„Uitați-vă cu atenție la figurile lor. Așa arată eroii din Mariupol. Zece săptămâni și jumătate de apărare a orașului”, a notat Ministerul Apărării de la Kiev într-o postare pe Twitter, alături de fotografiile a patru luptători, înainte și după începerea războiului din Ucraina.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Combinatul siderurgic Azovstal este singurul punct din Mariupol care nu a intrat sub controlul trupelor ruse. Peste 2.000 de soldați și civili s-au adăpostit în subteranele combinatului timp de mai multe săptămâni și s-au făcut eforturi imense pentru evacuarea civililor.

Soldații blocați în catacombele complexului au cerut în repetate rânduri evacuarea civililor, dar și a militarilor răniți, pentru tratarea cărora nu există materiale sanitare.

Analiștii și experții internaționali sunt de părere că rezistența de la Azovstal este motivul pentru care Rusia nu a putut revendica cucerirea Mariupolului de Ziua Victoriei, pe 9 mai, și nici nu a organizat o paradă militară în acest oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri