Caută
Close this search box.

Rosneft anunţă că fostul cancelar german Gerhard Schroeder renunță la funcţia din Consiliul de Administraţie

gerhard schroeder

Gigantul petrolier de stat rusă Rosneft a anunţat că fostul cancelar german Gerhard Schroeder și omul de afaceri german Matthias Warnig i-au informat că nu pot continua să lucreze în Consiliul de Administrație.

„Suntem înțelegători cu deciziile lor și le mulțumim pentru sprijinul lor continuu”, a spus Rosneft.

Parlamentul European ceruse ca Schroeder să fie inclus pe lista neagră, dacă nu renunță la consiliul de administrație al Rosneft, într-o mișcare menită de asemenea să-l descurajeze să accepte un post de top la Gazprom.

Schroeder, fost cancelar al Germaniei din anul 1998, până în anul 2005, a fost supus unor critici publice intense, pentru că și-a păstrat funcția profitabilă în consiliul de conducere la Rosneft, pe care o ocupa din anul 2017, conform Yahoo Finance.

Săptămâna aceasta, Germania și-a închis biroul finanțat de contribuabili, pe fondul indignării pentru implicarea sa continuă în industria energetică rusă și a refuzului de a-l condamna pe președintele Vladimir Putin, pe care îl consideră un prieten personal, din cauza acțiunilor Rusiei în Ucraina.

Ieșirea lui Schroeder și Warnig urmează plecării altor cinci vicepreședinți străini ai Rosneft, au declarat șase surse, pentru Reuters. Au plecat cu câteva zile înaintea noilor sancțiuni UE asupra Ucrainei, care au intrat în vigoare pe 15 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri