Caută
Close this search box.

Aleksei Navalnîi a fost transferat într-o locație necunoscută

aleksei navalnîi

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transferat din colonia penitenciară Pokrov, în care se afla, într-o locaţie necunoscută, a declarat un colaborator apropiat, relatează Reuters.

„Unde se află acum Aleksei şi în ce colonie este transportat – nu ştim”, a declarat Leonid Volkov, colaborator apropiat al lui Navalnîi, într-o postare de pe Telegram, conform Digi24.

Navalnîi, cel mai important lider al opoziţiei din Rusia din ultimul deceniu, a fost încarcerat pentru doi ani şi jumătate pe motiv că ar fi încălcat termenii eliberării condiţionate în februarie 2021 după ce s-a întors din Germania, unde s-a restabilit în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic despre care susţine că a fost comandată de Kremlin.

Pe 24 martie, Navalnîi a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare pentru fraudă şi sfidarea unui tribunal. Liderul opoziţiei susţine că acuzaţiile împotriva lui sunt fabricate şi menite să împiedice realizarea ambiţiilor sale politice.

Judecătorul a ordonat ca Navalnîi, care a caracterizat campania militară a Rusiei din Ucraina drept „prostească”, să fie transferat într-o închisoare de maximă securitate, unde drepturile la vizitare şi de corespondenţă vor fi reduse.

Navalnîi şi-a executat până acum sentinţa la Colonia corecţională nr. 2, o colonie penitenciară de la Pokrov, aflată la 119 km est de Moscova, transmite Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri