Caută
Close this search box.

David Popovici s-a întors în România, după ce a devenit dublu campion mondial: „Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă”

david popovici

David Popovici s-a întors duminică în România, după ce a reușit o performanţă istorică la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta, competiţie la care a obţinut două medalii de aur (100 și 200 m liber).

David Popovici, mândru să reprezinte România
În timpul ceremoniei de la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, David Popovici le-a mulțumit fanilor care l-au urmărit în timpul competiției din Ungaria și a afirmat că este onorat să reprezinte țara.

„Trebuie să recunosc că nu sunt obișnuit să fiu primit de atât de multă lume și să primesc atât de multă atenție, însă sunt tot eu, la fel de natural.

Vreau să spun cel mai important lucru pe care îl am de spus. Vreau să le mulțumesc celor care au crezut în mine, care m-au susținut și mă susțin în continuare. De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit și care au stat cu sufletul la gură în fața ecranelor și celor care au venit să mă urmărească în persoană la Budapesta.

A fost superb și cred că multă lume ar vrea să fie în situația mea, să știe că atât de multă lume îl susține și sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături. Mulțumesc!”- David Popovici.

Marele obiectiv al carierei lui David Popovici
„ Am vrut să devin cel mai bun din lume. Cel mai mare vis al meu din punct de vedere profesional este să devin cel mai rapid din istorie. Ar fi super dacă aș reuși într-o probă, mai super dacă reușesc în mai multe. Un alt vis este să inspir cât mai multă lume.

Eu și echipa mea avem filosofia de a nu atinge niciodată perfectul, dar de a ne îndrepta cât mai mult spre el. Ținta mea este să devin zilnic o versiune mai bună. Cred că acesta este și secretul pentru o viață fericită” – David Popovici.

Întâlnirea lui David Popovici cu premierul Nicolae Ciucă
„Nu știu dacă sportul va avea o imagine mai bună la noi în țară, dar sportul are nevoie de o mică resuscitare. În materie de ce o să-i cer, nu știu, voi vedea cum mă simt mâine (n.r. la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă). Dar abia aștept să văd cum am schimbat acest sport, sper să fi inspirat cât mai mulți oameni. Nu neapărat să se apuce de sport, dar să aibă o viață mai sănătoasă. Este unul dintre obiectivele mele” – David Popovici.

Ce ar alege dintre un premiu personal sau bazine noi în România
„Le-aș alege pe amândouă. Sunt sigur că avem resursele pentru astea. Decorațiunea va veni cu sigurață. Construirea unor noi bazine și punerea în folosință a celor deja construite este unul dintre scopurile mele clare” – David Popovici.

David Popovici și Robert Glință, idolii noii generații
„Sunt onorat să fiu numit idolul unor copii. Când l-am văzut pe Robert Glință, în 2017, îmi era tare rușine să cer ceva de la el, o poză, un autograf. Părinții m-au împins, Robert e un băiat foarte ok, foarte deschis. Sper ca împreună să fim cei mai mari idoli. O întâmplare amuzantă. Atunci mi-a spus că a fost primul autograf dat vreodată. Încă îl am într-un sertar. E frumos să ai idoli” – David Popovici.

Înotul, un sport imprevizibil
„Într-un sport atât de individual și singuratic e atât de importantă chimia pe care o ai cu cei care te pregătești. E cel mai important criteriu. Sunt absolut convins că e cazul meu. E un sport imprevizibil, dar m-am înconjurat cu oameni profesioniști.

Cariera unui înotător fluctuează foarte mult. La Tokyo m-am întâlnit cu adverari de 38 de ani. Sunt campioni mondiali la Budapesta de 15 ani, Summer McIntosh. Atât timp cât îți place ce faci, o poți face la orice vârstă” – David Popovici.

Despre participarea la Europenele de juniori (5-10 iulie)
„Abia aștept să concurez la Europenele de juniori (n.r. la Otopeni). Vreau să mă simt cum s-au simțit sportivii maghiari acum. Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne strige numele când avem o probă. Vrem să ne simțit cu adevărat speciali! Cu siguranță vor fi niște Europene memorabile!” – David Popovici.

Alături de Popovici a revenit şi Robert Glinţă.

Sportivii au fost întâmpinaţi la scara avionului de Eduard Novak (ministrul Sportului), de Mihai Covaliu (preşedintele COSR) şi de Camelia Potec (preşedinta FRNPM).

Preşedintele Klaus Iohannis le-a trimis buchete de flori în culorile tricolorului lui David Popovici si mamei sale, precum şi întregii echipe de nataţie.

David Popovici și recordul unic de 49 de ani pe care l-a egalat
De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA – are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Ce urmează pentru David Popovici, după medaliile de aur câștigate la CM Natație
După ce a strălucit la Budapesta, David Popovici va avea câteva zile de pauză, apoi va participa la alte trei competiții importante:

Campionatele Europene de juniori de la Otopeni (5-10 iulie);
Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august);
Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri