Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu: Impozitarea progresivă e singura soluţie pentru România

marcel ciolacu

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că impozitarea progresivă nu poate fi implementată începând de anul viitor, dar şi-a exprimat convingerea că această măsură reprezintă „singura soluţie” pentru România.

„Este o discuţie de fond impozitarea progresivă. Ştiu şi eu, ştiţi şi dumneavoastră că această impozitare progresivă nu poate fi implementată începând de la anul. Dar eu continui susţinerea impozitării progresive şi cred că este singura soluţie pentru România în acest moment. (…) Cred că este corect ca, întâi, ANAF-ul să îşi facă treaba, să facă digitalizarea şi pe urmă să cerem de la populaţie alt regim de impozitare”, a arătat Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei.

Ciolacu a menţionat că măsuri precum supraimpozitarea pensiilor speciale şi a salariilor mari sau taxa de solidaritate vor fi discutate în cadrul partidului, iar apoi la nivelul coaliţiei, urmând să fie luată o decizie finală.

„Eu, unul, legislativ cred că singura soluţie corectă este impozitarea acestor pensii speciale. Mai mult, a pensiilor speciale când ieşi din activitate şi ai pensie mai mare decât ai avut veniturile, când erai în activitate”, a spus el.

Liderul PSD a mai precizat că până la 1 iulie va fi luată o decizie în ceea ce priveşte măsurile fiscale propuse de către coaliţie.

„Până în data de 1 va fi o decizie în ceea ce priveşte măsurile fiscale propuse de către coaliţie. Astăzi o să le prezentăm şi colegilor din Biroul Permanent Naţional. Acelaşi lucru, în oglindă, îl face şi PNL. Şi pe urmă o să facem o şedinţă de coaliţie pentru a stabili forma finală. (…) Ministrul de Finanţe vine şi prezintă viziunea în ce priveşte măsurile fiscale. (…) O să le discutăm, atât noi, cât şi ei, şi pe urmă într-o şedinţă de coaliţie o să le decidem”, a afirmat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri