Caută
Close this search box.

O staţiune din Timiş se promovează cu cea mai lungă colonadă din Europa, dedicată împărătesei Sisi

Cea mai lungă colonadă din Europa, construită la Buziaş în anul 1875 pentru împăratul Franz Iosef şi împărăteasa Sisi, se pregăteşte să primească turiştii în anul 2023, când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană.

Actualul sezon estival este un bun prilej pentru promovarea staţiunii balneoclimaterice, inclusiv prin evenimente culturale, gastronomice şi de divertisment.

Directorul executiv al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) în judeţul Timiş, Delia Barbu, a anunţat că sâmbătă, 25 iunie, este programat un moment de teatru, care reproduce fragmentul de istorie în care s-a născut Colonada din Buziaş, protagonişti fiind cei doi soţi imperiali, în timp ce muzica de fanfară îi va însoţi cu un concert de promenadă, potrivit Agerpres.

„La doar 30 de kilometri de Timişoara, unde se poate ajunge şi cu trenul, plecând din Gara de Nord Timişoara, staţiunea Buziaş este pregătită să-şi primească oaspeţii, sâmbătă. Nu vor lipsi degustările de vin de Silagiu, preparate locale servite în Crama Aramic, la prânz, un spectacol de muzică populară şi dansuri tradiţionale interpretate de membrii Ansamblului Izvoraşul.

Sunt pregătite mai multe evenimente de promovare turistică organizate de municipalitate cu scopul de a creşte numărul de vizitatori în zonă”, spune Delia Barbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri