Caută
Close this search box.

Autorul atacului din apropiere de Chicago voia să comită şi al doilea atac, în alt stat

Tânărul bărbat acuzat că a deschis focul luni asupra mulţimii care asista la defilarea de ziua naţională a SUA la Highland Park, în apropiere de Chicago, „a luat în mod serios în considerare” un al doilea atac la Madison, în statul vecin Wisconsin, a transmis miercuri poliţia, potrivit AFP şi EFE.

Robert Crimo, în vârstă de 21 de ani, a recunoscut în faţa anchetatorilor că, după atac, a fugit cu maşina la Madison, unde „a văzut alte celebrări” şi „a luat în mod serios în considerare să folosească arma pe care o avea în maşină pentru a comite un alt atac”, a declarat Christopher Covelli, de la poliţia din Highland Park.

Acest al doilea atac nu era planificat, spre deosebire de primul, care fusese pregătit de mai multe săptămâni, a subliniat poliţistul, citat de Agerpres.

După arestarea sa, care s-a produs luni seară în apropiere de Chicago, el a fost interogat de poliţia din Highland Park şi „le-a furnizat anchetatorilor o declaraţie voluntară prin care şi-a recunoscut actele”, a afirmat procurorul adjunct Ben Dillon, în timpul unei intervenţii prin videoconferinţă în faţa unui judecător.

Date fiind acuzaţiile, judecătorul Theodore Potkonjak a refuzat o eliberare pe cauţiune.

Robert Crimo este inculpat pentru şapte crime şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă închisoarea pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri