Fostul preşedinte al Angolei, Jose Eduardo dos Santos, decedat vineri la Barcelona, a murit din „cauze naturale”, potrivit primelor rezultate ale autopsiei realizate la cererea uneia dintre fiicele sale, informează AFP.

Rezultatele preliminare ale autopsiei atestă o „moarte naturală”, cu probleme de „insuficienţă cardiacă” şi de „suprainfecţie pulmonară”, a declarat o sursă apropiată dosarului, precizând că analize complementare ar urma să mai fie efectuate.

Contactată de AFP, o purtătoare de cuvânt a tribunalului din Barcelona a confirmat că un raport provizoriu a fost redactat de medici legişti, dar nu a dezvăluit conţinutul acestuia, potrivit Agerpres.

Această autopsie, realizată la sfârşitul săptămânii trecute, a fost cerută de Tchizé dos Santos, una dintre fiicele fostului preşedinte angolez, care a apreciat că decesul tatălui său este unul „suspect”.

Preşedinte al Angolei între 1979 şi 2017, Jose Eduardo dos Santos, care a condus a doua ţară din Africa din punctul de vedere al producţiei de petrol timp de aproape patru decenii, a murit vineri, la vârsta de 79 de ani, într-o clinică din Barcelona în care era spitalizat după ce suferise un stop cardiac pe 23 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.