Caută
Close this search box.

Fostul preşedinte al Angolei, Jose Eduardo dos Santos, a murit din cauze naturale

Fostul preşedinte al Angolei, Jose Eduardo dos Santos, decedat vineri la Barcelona, a murit din „cauze naturale”, potrivit primelor rezultate ale autopsiei realizate la cererea uneia dintre fiicele sale, informează AFP.

Rezultatele preliminare ale autopsiei atestă o „moarte naturală”, cu probleme de „insuficienţă cardiacă” şi de „suprainfecţie pulmonară”, a declarat o sursă apropiată dosarului, precizând că analize complementare ar urma să mai fie efectuate.

Contactată de AFP, o purtătoare de cuvânt a tribunalului din Barcelona a confirmat că un raport provizoriu a fost redactat de medici legişti, dar nu a dezvăluit conţinutul acestuia, potrivit Agerpres.

Această autopsie, realizată la sfârşitul săptămânii trecute, a fost cerută de Tchizé dos Santos, una dintre fiicele fostului preşedinte angolez, care a apreciat că decesul tatălui său este unul „suspect”.

Preşedinte al Angolei între 1979 şi 2017, Jose Eduardo dos Santos, care a condus a doua ţară din Africa din punctul de vedere al producţiei de petrol timp de aproape patru decenii, a murit vineri, la vârsta de 79 de ani, într-o clinică din Barcelona în care era spitalizat după ce suferise un stop cardiac pe 23 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri