Caută
Close this search box.

Henry Kissinger s-a sucit. Ucraina nu ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

kissinger

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger recomandă Ucrainei şi Occidentului să nu cedeze Rusiei nici un fel de teritoriu ucrainean ocupat, în cadrul unor viitoare negocieri de pace, destinate să pună capăt conflictului declanşat de Moscova, relatează DPA.

În luna mai, Kissinger a îndemnat Occidentul să facă inversul: să nu mai încerce să provoace o înfrângere zdrobitoare a forțelor ruse, în Ucraina, și a recomandat Kievului să cedeze teritorii Moscovei, pentru a pune capăt războiului.

Kissinger a declarat postului public de televiziune german ZDF că renunţarea la vreun teritoriu ucrainean nu ar trebui să figureze pe masa negocierilor şi a îndemnat Occidentul să fie clar asupra a ceea ce se poate discuta şi a ceea ce nu poate fi pus în discuţie, în nici un caz.

Toate acestea trebuie făcute împreună cu poporul ucrainean, a adăugat Kissinger, în timp ce războiul declanşat de Rusia în Ucraina a depăşit cinci luni, intrând în luna a şasea.

Mihailo Podoliak, consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, care a făcut parte din delegaţia ucraineană la discuţiile cu Federaţia Rusă, a declarat la 22 iulie că nu există niciun motiv pentru reluarea negocierilor cu statul agresor, potrivit Ukrainska Pravda, citată de DPA și Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri